Tradice olivovych oleju uz od roku 1904 Olivový olej se dělí do šesti základních skupin dle kvality. Nejvyšší kvalita olivového oleje se označuje jako extra panenský olivový olej, který vzniká prvním mechanickým lisováním oliv za studena, čímž je zachováno nejvíce vitamínů a dalších cenných látek. Druhým lisováním, které již probíhá za tepla, vzniká olivový olej. Třetím lisováním za tepla vzniká tzv. sansa, neboli olivový olej z pokrutin, který je stále velmi kvalitním olejem. Složení Rafinovaný olej z pokrutin, panenský olivový olej. Použití Sansa je vhodná na smažení nebo fritování, protože se přepaluje až při 270°C, na rozdíl od ostatních olejů, které se přepalují již při teplotách 200 - 210°C. Další informace Balení: 1 L Karton: 6 ks (objednat lze libovolné množství kusů) Skladování: Pro udržení kvality oleje se doporučuje skladovat olej v temnu a ne v blízkosti tepelných zdrojů Výživové hodnoty ve 100 ml Energie 3389 kj /824 kcal Tuky z toho mononenasycené mastné kyseliny z toho nasycené mastné kyseliny z toho polynenasycené mastné kyseliny 91,6 g 69,3 g 13,3 g 9,0 g Sacharidy z toho cukry 0 g 0 g Bílkoviny 0 g
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.