Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM, BIO, 250 ml
Tento extra panenský prémiový olivový olej pochází z rodinné farmy na jihu Španělska, kde ho pěstují v biodynamickém zemědělství v souladu s místní přirodou pro zachování biologické rozmanitosti fauny a flóry (certifikováno Universidad de Jaén y el Consejo Superior de Investigaciones Científicas). Farma je hrdým držitelem certifikátu Olivares Vivos, který v celé Evropě získalo pouze 15 producentů a je zárukou zvýšení biodiverzity lokální přirody.
PREMIUM olivový olej je vyráběn z ručně sbíraných nejkvalitnějších raných oliv odrůdy Picual, kdy je lisován při velmi nízké teplotě (18° C). Při tak nízkých teplotách je extrahováno malé množství olivového oleje a proto je tento olivový olej velmi vzácný a měl by se pro zachování zdravý prospěšných látek používat jen ve studené kuchyni anebo k dochucení již tepelně připravených pokrmů.
Intenzivní chuť, jedinečné aroma a barva
Nejenom podle získaných ocenění, ale i díky intenzivní chuti, vůni a barvě okamžitě poznáte, že se jedná o jeden z nejlepších olivových olejů na světě. PREMIUM olivový olej obsahuje vysokou koncentraci polyfenolů, kyseliny olejové, vitamínu E a samozřejmostí je, že neobsahuje žádné rezidua škodlivých látek.
Více informací o olivovém oleji se dozvíte na BrainPedia.cz
Přednosti BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM
- Ekologické a biodynamické zemědělství.
- Rodinná farma z jižního Španělska a držitel certifikátu Olivares Vivos.
- Velmi vzácný olej, neboť je extrahován při velmi nízké teplotě (18° C).
- Velmi intenzivní až pikantní chuť.
- Vůně zelených oliv, listů, rajčat a mandlí.
- Vysoký obsah polyfenolů (400 mg/kg).
- Více než 75% obsahu kyseliny olejové omega 9.
- Vysoký obsah biofenolů, kartenoidů a chlorofylu.
- Vyšší obsah vitamínu E.
Olivový olej obsahuje více než 400 mg polyfenolů na kilogram, čímž spadá do klasifikace olejů, u kterých je možné stanovit zdravotní tvrzení, tedy že:
- pomáhá chránit LDL cholesterol před oxidací
- napomáhá udržovat hladinu HDL cholesterolu
- chrání před kardiovaskulárními onemocněními
Vhodný do studené kuchyně
Tento olivový olej je vzhledem k postupům extrakce a odrůdě oliv velmi vzácný a nabitý zdraví prospěšnými látkami, proto je lepší využívat jeho kvalit ve studené kuchyni nebo k dochucování již připravených tepelně upravených produktů.
Balení: 250 ml Země původu: Španělsko Populární recepty s olivovým olejem Těstovinový salát s olivami
Složení:
- 250g cherry rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička chilli
- Hrst čerstvé bazalky
- 1 lžíce vinného octa
- 1 salátová okurka
- 2 papriky
- 90 g oliv bez pecek
- 6 lžic olivového oleje
- 225 g sýru feta
Postup:
Těstoviny uvařte a polijte trochou olivového oleje, aby se nelepily. Nakrájejte zeleninu a sýr a smíchejte s olivovým olejem, chilli, octem a česnekem. Zeleninu a těstoviny pořádně promíchejte a zalijte dresinkem. Pečené medové batáty
Složení:
- 6 středně velkých batátů
- 115 ml medu
- 6 lžic olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky pepře
Postup:
Troubu předehřejte na 190°C. Batáty nakrájejte na kostky a smíchejte s medem, olivovým olejem, solí, pepřem a skořicí. Přidejte batáty a vložte na plech s pečícím papírem a pečte 45 minut
Jednoduchý recept na Vinaigrette
Složení:
- 215 ml olivového oleje
- 55 ml kvalitního octa nebo citrónové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- 1/3 lžičky pepře
Postup:
Všechny ingredience smíchejte dohromady a pořádně protřepejte. Vmíchejte do salátu.
Brainmarket recept Salát s pečenou řepou 500 g červené řepy 1 hlavička česneku
Olivový olej 1 větší cibule
Tymián 1/2 sýr feta 3 lžíce citronové šťávy
Rukola
Balsamico ocet
Sůl
Návod na přípravu:
Řepu oloupejte a nakrájejte do pekáčku. Přidejte cibuli na měsíčky, rozpůlenou hlavičku česneku a vše osolte. Směs zakápněte olivovým olejem a balsamico octem, kterým opravdu nešetřete a promíchejte. Řepa tak po upečení krásně zkaramelizuje a dostane jemně nasládlou chuť. Jako poslední přidejte sušený, či čerstvý tymián a zakryjte celý pekáč alobalem.
Pečte na 180° 45 minut pod alobalem a dalších 10 minut bez alobalu.
Po upečení nechte řepu vychladnout a mezitím si připravte salát.
Rukolu propláchněte, dochuťte šťávou z půlky citronu a rozdrobte feta sýr. Jakmile řepa vychladne, tak ji spolu s cibulí a česnekem přidejte do salátu. Na závěr vše pokapejte olivovým olejem, který všechny chutě krásně propojí.
Nezapomeňte česnek vydlabat ze slupek a vše společně promíchat. Lepší pečený salát jste nejedli! Dobrou chuť!
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.