Olej je výborný jak ve studené tak i teplé kuchyni. Lze ho použít do salátů i na něm smažit a to do teploty 188 °C. Výborně chutná s rybou. Díky své sytosti a výrazné chuti se používá v malém množství s výrazným efektem. Dejte svým jídlům pořádnou dávku výrazné a přitom jemné chuti hroznových jadérek.
Obecně o hroznových jádrech
Tento panenský olej je lisován za studena mechanickou cestou z hroznových jadérek, díky kterým je tak nejsilnější antioxidant (50 x silnější než vitamín E). Působí blahodárně na organismus a je výraznou prevencí proti onemocnění srdce, rakoviny a mnoha dalších "civilizačních" chorob. Hroznový olej je výborný jak ve studené tak i teplé kuchyni. Lze ho použít do salátů i na něm smažit a to do teploty 188 C. Díky své sytosti a výrazné chuti se používá v malém množství s výrazným efektem.
Oleje lisované za studena jsou obecně velmi zdravé, protože si při lisování (zpravidla do 40ºC) zachovávají vitamíny a cenné nenasycené mastné kyseliny a další živiny. Technologie výroby takových olejů je poměrně nákladná, protože výtěžnost je v porovnání s chemickým procesem (rafinací) velmi malá. Oleje lisované za studena se tak stávají velkou delikatesou s úžasnou chutí, vůní a zdraví prospěšnými látkami.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.