Říjen je u všech výrobců prémiového olivového oleje (na severní polokouli) měsícem sklizně. Je to hektický čas, kdy vrcholí celoroční úsilí. V co nejkratším čase se musí sklidit a zpracovat dozrálé olivy. Řada farem uvádí na trh olivový olej z prvních dnů sklizně. Zpravidla se jedná o limitovanou edici, která má zákazníkům přinést čerstvost a potěšení z čerstvě vylisovaného olivového oleje bohatého na polyfenoly a vitamíny.
Jedním z takových výrobců je i jihoitalská farma Sabino Leone se svým prémiovým extra panenským olivovým oleje Premiére. Jasně zelená olivová barva oleje je prezentovaná v láhvi z čirého skla. Nepotěší tedy jen chuťové a čichové buňky, ale také oko. Premiére je chuťově vyvážený extra panenský olivový olej odrůdy Frantoio. Bohaté aroma i chuť s bylinnými a ovocnými tóny se vyznačují čerstvostí. Najdete zde ale také tóny zelené pšenice a čerstvě posečené trávy.
Sabino Leone Premiére si nejlépe vychutnáte samotný jen s kváskovým chlebem, bruschettou nebo bílou bagetou. Užijte si tuto harmonii chutí. Olivový olej si nalijte do misky a namáčejte do něj kousky pečiva. Tak se olivový olej konzumuje po tisíciletí na jihu Evropy a zdravě nahrazuje máslo.
O farmě Sabino Leone
Region Apulie je největším producentem oliv a olivového oleje v Itálii. Najdete zde stovky větších i menších farem, z nichž některé cílí na prémiovou kvalitou. Jednou z nich je i rodinná farma Sabino Leone. Vysokou kvalitu zde vyráběného olivového oleje potvrzují četné úspěchy na mezinárodních soutěžích.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.